Yleinen

Äitienpäiväviikonloppu mökillä

11.5.2020

Poikkeusoloista johtuen en suunnannut äitienpäiväviikonlopuksi lapsuudenkotiini äidin ja isän luokse. Onneksi nykytekniikka mahdollistaa perinteisen onnittelulaulun laulamisen oikeana päivänä pitkästä välimatkasta huolimatta, ja vieläpä kaikkien osallistujien kasvojen kera <3

Juttelimme äidin kanssa pitkään jo lauantaina, ja aikaisin eilen aamulla ilmoille kajahti ’Paljon onnea vaan’ koirakuoron säestämänä. Meidän vanhempi koira alkaa nimittäin ulvoa aina, jos joku laulaa kyseisen laulun. Sama tapahtuu myös Miehenpuolikkaat-komediasarjan tunnusmusiikin aikana. Älä kysy, miksi, kunpa tietäisinkin. Nuorempi koira haukkuu ja ulvoo ihan vaan osallistuakseen. Hih!

Viikonloppu oli ihana, vaikka luonnollisesti kaipasinkin päivänsankarin, isäni ja sisarusteni seuraa. Lähdimme matkaan perjantaina heti mieheni työpäivän päätyttyä. Myöhemmin illalla saimme pitkästä aikaa seuraksemme mieheni tyttären ja hänen miehensä. Kunpa olisin saanut halata! Onneksi säät suosivat ulkoilua, joten pystyimme viettämään tuntikausia ohjeistusten mukaista turvallista yhteistä aikaa.

Viikonlopun ohjelmassa oli meille tuttuun tyyliin myös pihatöitä: nurmikonleikkuuta, haravointia ja ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden, perunoiden kylvöä! Kunpa olisin hoksannut ottaa teille kuvan mun maailman söpöimmästä, postimerkin kokoisesta perunamaasta! No, ensi kerralla sitten. Alue on toiminut vuosia sitten mieheni isoäidin kukkamaana, joka on sittemmin kasvanut täyteen kaikenlaista aina metsämansikasta koivun- ja männyntaimiin. Metsämansikoita en raaskinut lähteä repimään pois, ne kasvavat nyt perunamaani eteläpäässä. Niin ihanaa! Nyt vain odotellaan, nouseeko maasta mitään. Ehdin jo naureskella miehelleni, että heti meidän lähdön jälkeen peurat saapuvat mökkipihaamme perunapäivälliselle.

Innostuimme myös aloittelemaan paria maalausprojektia. Pikkumökkimme valkoiset oven- ja ikkunanpielet saivat uuden maalipinnan. Lisäksi aloimme uudistaa vanhaa penkkiä, joka maalausprojektin jälkeen tulee pääsemään pois pitkäaikaisesta säilytyspaikastaan työvajan takaa, ja siirretään ansaitsemalleen paikalle pihaan. Teen aiheesta oman postauksensa, kunhan projekti valmistuu.

Osaamme me mökillä myös ihan vain ollakin. Istuskelua terassilla, pitkiä päiväunia ja vielä pidempiä lukuhetkiä, muun muassa niitä mahtui viikonlopun ohjelmaan sopivassa suhteessa mökkipuuhien kanssa. Tosin totesimme jälleen kerran aikaansaamisen olevan yksi ihmisen perustarpeista. On ihanaa nähdä oman työnsä jäljet, myös mökkioloissa.

Mökkeilyssä on vain yksi huono puoli: sieltä täytyy välillä myös poistua. Työt ja opinnot odottavat kaupungissa. Juuri nyt sää kyllä suosii siistejä sisätöitä, räntää puskee viistoon! No niin, perunat, älkäähän jäätykö!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

You Might Also Like

6 Kommenttia

 • Reply Maarit / Sopusointuja 11.5.2020 at 22:00

  Aikaansaaminen on yksi ihmisen perustarpeista – näinhän se on. Itsellekin tulee hirmu hyvä mieli, kun on saanut jotain aikaiseksi. Sillä mittaa myös tavallaan päivän kulkua. Niin kauan kaikki on ok, kun osaa olla lausumatta sitä pahissanaa ’pitäisi’. Mutta sopiva puuhastelun ja lorvailun yhdistelmä on paras, silloin kumpikaan ei ota yliotetta.
  Teillä on ollut ihana viikonloppu – enkä kyllä yhtään ihmettele, että viihdytte siellä. Näen silmissäni valkoisten verhojen liehuvan merituulessa…

  • Reply Suvi 12.5.2020 at 10:32

   Juurikin noin se on. Puuhastelun ja lorvailun yhdistelmä on paras silloin, kun kumpikaan ei ota yliotetta. Hienosti sanottu!

   Voi, meidän valkoiset verhot ja merituuli! Olet selkeästi saanut Instagram-stooreistani sen parhaan jutun irti 🙂 Mikään ei voita sitä tunnetta, kun saa aamulla avata terassin ovet ja pienikin tuulenvire tarttuu keveisiin verhoihin. Toki myös puusaunan lämmittämisen synnyttämät ensisavut saunan piipusta saavat sydämen läikähtämään, samoin kuin rannassa lipuvat joutsenparvet… Tulipa taas kova ikävä mökille! Onneksi pian taas päästään.

   Kaunista viikkoa sinulle, ihana Maarit <3

 • Reply Sari Multanen 20.5.2020 at 07:21

  Ihania kuvia ja koirat <3 Tulin tänne vierailulle Maaritin suosituksesta <3 . Mökkeily on niin ihanaa vaikka vielä ollut aika kalseat kelit, joten lämpöä odotellessa 🙂 Kivaa viikkoa.

  • Reply Suvi 20.5.2020 at 09:04

   Kiva, että tulit vierailulle, tervetuloa toistekin <3
   Kelit ovat tosiaan olleet vielä melkoisen vilpoisia. En ole vielä esimerkiksi uskaltanut viedä mökille kesäkukkia, koska en uskalla pitää niitä näillä keleillä yöllä ulkona, eikä karaiseminen onnistu, kun emme yövy mökillä jatkuvasti. Lämpöä odotellessa, tosiaankin 🙂
   Kivaa viikkoa myös sinulle, ja leppoisaa huomista helatorstaita!

 • Reply Tiia 20.5.2020 at 14:27

  Ihanat kuvat! Ihana paikka, nyt satelee silkkaa ihanuutta. <3 Sydämellistä toukokuun jatkoa Suvi. <3

  • Reply Suvi 21.5.2020 at 04:14

   Hei Tiia, ja kiitos ihanasta kommentistasi <3
   Ihanuussateessa on oikein hyvä olla, siltä ei tarvitse suojautua edes sateenvarjolla 😉
   Kaunista toukokuun jatkoa myös sulle, ja heleää helatorstaita!

  Vastaa