Yleinen

Helatorstai, nytkö jo?

21.5.2020

Helatorstai on perinteisesti ollut minulle merkki siitä, että lukuvuosi alkaa olla loppumetreillä. Tänä vuonna en voi kuin ihmetellä, että nytkö jo!

Kirjoitan opintovapaavuodestani ihan erillisen koosteen ensi viikolla, mutta sen verran voin jo tässä vaiheessa todeta, että lukuvuosi ei ole koskaan aiemmin sujahtanut ohi tällaisella vauhdilla. Juuri, oikeasti ihan juuri, oli elokuu, ja nyt jo ihmettelen helatorstaita. Eiväthän säätkään ole vielä niin lämpimät, että toukokuun viimeisen päivän tajuaisi olevan jo ensi viikolla! Kalenteriin kurkkaamisen lisäksi oikeastaan vain pitenevät aamut ja illat toimivat todisteena siitä, että kesäkuu oikeasti kolkuttelee ovella.

Mutta mitäs sitä sen enempää ihmettelemään. Helatorstaiaamu on valkenemassa, ymmärsin sitä tai en.

Meidän on tarkoitus suunnata mökille heti aamusta. Siellä riittää kaikenlaista mukavaa puuhaa. Viime postauksessa mainitsemani penkinkorjausoperaatio on tarkoitus saattaa loppuun. Lisäksi palan halusta päästä katsomaan, miten pikkuruinen raparperini pärjäilee! Istutin sen aiemmin tällä viikolla postimerkin kokoisen perunamaan reunalle, kunpa se ei olisi ottanut itseensä kylmistä öistä! Pikkumökin verhot kaipaavat päivittämistä, ovat kuluneet vuosien varrella kirjaimellisesti puhki. Kävimme alkuviikolla ostamassa tilalle uudet, niitäkin on kiva päästä laittamaan paikoilleen.

Tarkoituksenamme on palata kaupunkiin vielä tänään illalla, koska huomenna on ihan normaali työ- ja opiskelupäivä. Mökkivisiitti jää siis tällä erää vain päivän mittaiseksi, mutta jos sää sallii, meidät löytää mökiltä jälleen lauantaina.

Mitäs teillä on ohjelmassa? Puuhasteletko jotakin arkipyhän kunniaksi, vai annatko itsellesi aikaa ihan olla vaan?

You Might Also Like

Ei kommentteja

Vastaa