Yleinen

Ilmapallojen mukaan

21.3.2020

Sain ihanalta nelivuotiaalta kummitytöltämme pari kuukautta sitten piirrustuksen, jossa olen minä ilmapallojen kanssa. Jokaiseen ilmapalloon on kirjoitettu pieni teksti ja sen jälkeen pallot on lähetetty ilmojen teille.

Kuinka ajankohtainen kuva onkaan juuri nyt.

Korona-tilanne huolestuttaa tällä hetkellä meistä jokaista. Mieli on täynnä kysymyksiä siitä, millaiseksi tilanne muotoutuu, miten kauan tämä kaikki kestää, millaisia seurauksia tällä kaikella on jne.

On täysin sallittua olla huolissaan. On täysin normaalia pelätä.

Nykytekniikka mahdollistaa sen, että saamme koko ajan reaaliaikaista tietoa maailman tapahtumista. Epätietoisuus on raastava tunne, ja siksi onkin hyvä, että pystymme päivittämään tietojamme lähes aina niin halutessamme. Tällä on kuitenkin monenlaisia vaikutuksia. Itse ainakin huomaan lukevani uusimpia uutisia turhankin usein…

On tärkeää muistaa antaa tilaa myös toisenlaisille ajatuksille. Positiivisille ajatuksille. Tässä, kuten monessa muussakin haastavassa tilanteessa, se voi tuntua vaikealta, lähes mahdottomalta. Seuraavassa pieni vinkki keinosta, jonka avulla ainakin itse (hetkellisesti) onnistun:

 • Kirjoita mielessäsi murheistasi päällimmäinen kuvitteelliseen ilmapalloon.
 • Lue teksti kirjoittamisen jälkeen läpi, hyväksy tunteesi sekä se, että asia pelottaa sinua.
 • Päästä pallo sen jälkeen käsistäsi.
 • Tee sama jokaiselle negatiiviselle ajatukselle.

Itse lähden tämän jälkeen yleensä kävelylle, mieluiten metsään, mahdollisuuksien mukaan. Yritän tietoisesti ajatella kaikkea sitä hyvää, jota elämässäni tälläkin hetkellä on.

Suosittelen kokeilemaan. Pienikin stressitön, positiivisten ajatusten hetki, on mielelle suurta herkkua.

You Might Also Like

2 Kommenttia

 • Reply Tiia 25.3.2020 at 19:13

  Miten suloinen piirustus ja nyt jos koskaan ilmapallot tulee täyttää hyvillä asioilla ja niitäkin on paljon. Yritän sillä voimaannuttaa itseäni, että mietin mitä , jos kaupassa ei olisi ruokaa, mitä jos kotona ei olisi lämmin ja kuitenkin oma koti paras paikka, tämä ajattelu auttaa hieman siihen, että tulee arvostaa sitä mitä on ja ihan varmasti myöhemmin katsottuna olemme luoneet hyviä muistoja näinäkin hetkinä.

  Sydämellistä viikon jatkoa Suvi. <3

  • Reply Suvi 26.3.2020 at 08:52

   Olet täysin oikeassa! Ihana idea täyttää pallot huolien sijaan välillä niillä lukuisilla hyvillä asioilla, joita elämässämme koronasta huolimattakin on.
   Tapasin tänä aamuna koiralenkillä naapurimme, jonka kanssa turvallisen etäisyyden turvin vaihdoimme uusimmat kuulumiset. Päivittelimme ja kauhistelimme kaiken mahdollisen parissa, mutta jotenkin ihanalla tavalla lähes yhteen ääneen lopuksi totesimme, että kyllä tästäkin jotakin hyvää seuraa.

   Kauniita kevätpäiviä sinulle Tiia <3

  Vastaa