Yleinen

Informaatiokatko

7.4.2020

Nykytekniikka mahdollistaa sen, että pystymme seuraamaan maailman tapahtumia lähes reaaliajassa. Enää ei tarvitse odottaa aamun lehteä tai puoli yhdeksän uutisia päivittääkseen uusimmat tiedot.

Oman puhelimeni näytölle on tullut vuosia tärkeimmät uutisotsikot. Pari päivää korona-ajan alkamisen jälkeen poistin tuon palvelun. En yksinkertaisesti enää jaksanut käsitellä jatkuvia negatiivisia uutisia ja niiden mukanaan tuomia tunnemylläköitä. Tosin on myönnettävä, että jatkoin silti eri lähteiden selaamista saadakseni tietää uusimmat tilastot ja käänteet…

Tiettyyn rajaan asti tilanne on ok. Ihmisellä on luontaisa halu tietää asioista. Epätietoisuus on varmasti raastavampaa kuin tietäminen, vaikka asia olisikin vaikea. Mutta missä raja tulee vastaan?

Kaikki on yksilöllistä, niin tässäkin asiassa. Joku sulkee korvansa välittömästi korona-uutisten alkaessa, toinen on palannut vanhaan tuttuun puoli yhdeksän uutisten antiin kolmannen kyetessä edelleen päivittämään tietojaan tauotta. Yksikään tavoista ei ole toista parempi. Ainoa, millä on merkitystä, on se, miltä sinusta tuntuu.

Offline is peace of mind.

Voimme taatusti luottaa siihen, että jos jotakin suurta, ratkaisevaa tapahtuu, saamme tietää siitä, vaikkemme seuraisi uutisia montaa kertaa päivässä. Siksi olen ottanut tavaksi lukea uusimmat uutiset aamulla ja ALKUillasta. Muulloin pidän informaatiokatkoa ja pyrin miettimään kaikkea muuta.

Minkä tavan sinä olet kokenut itsellesi parhaaksi?

You Might Also Like

Ei kommentteja

Vastaa