Yleinen

Kiitollisuus

2.4.2020

Kaikkein voimakkain henkistä vahvuutta lisäävä tekijä on kiitollisuus. Jokainen päivä ei välttämättä ole hyvä, mutta jokaisessa päivässä on taatusti jotakin hyvää.

Juuri nyt, maailman tilanteen ollessa sellainen kuin se on, kiitollisuudelle voi olla vaikea löytää tilaa. Päässä pyörivät huolet ja murheet, ja se on täysin ymmärrettävää. Voidaksemme henkisesti hyvin, meidän on kuitenkin löydettävä tapoja pysäyttää murehtimisen ratas korvataksemme sen jollakin positiivisella. Pienikin hetki on parempi kuin ei sitäkään.

Se, mihin keskityt, lisääntyy. Jos alat tietoisesti kiinnittää huomiota elämän pieniin ja suuriin kiitoksen aiheisiin, löydät niitä vähitellen lisää.

Se, mihin keskityt, lisääntyy.

Kiitollisuusharjoitusta varten sinun ei välttämättä tarvitse varata erillistä aikaa tai paikkaa, ellet halua niin tehdä. Riittää, että kuljet mieli avoinna ja kiinnität huomiota asioihin, joiden huomaat olevan hyvin juuri silloin, juuri siinä hetkessä. Kiitollisuuden tunne voi herätä niin monesta asiasta. Mikään asia ei ole liian pieni tai vähäpätöinen. Jos se saa sinussa aikaan kiitollisuuden tunteen, se on tarpeeksi suuri.

Itse aloitan jokaisen aamun kiitollisuusharjoituksella. Kirjaan pieneen muistikirjaani kaikki ne asiat, joista olen kiitollinen. Toisinaan kirjoitan ylös muutamalla sanalla, miksi olen asiasta juuri silloin kiitollinen, ja miltä kiitollisuus tuntuu. Tärkeää on liittää hetkeen kiitollisuuden tunne.

Tapoja harjoittaa kiitollisuutta on monia. Jos sinusta tuntuu, että paperia ja kynä -tyyli tökkii, voit vaikka ladata puhelimeesi Gratitude 365 -applikaation. Sinne saat lisätä joka päivä kuvan/kuvia kiitollisuuden kohteistasi, ja liittää halutessasi mukaan muutaman sanankin. Voit palata kuviin myöhemmin ja todeta, kuinka paljon kiitollisuuden aiheita elämässäsi onkaan.

Ja muistathan, jos olet kiitollinen toiselle ihmiselle, kerro se hänelle. Kirjoita vaikka kirje!

Älä myöskään unohda olla kiitollinen itsestäsi. You´re doing great!

The more you are in a state of Gratitude, the more you will attract things to be grateful for. -Walt Disney

You Might Also Like

4 Kommenttia

 • Reply Tiia 2.4.2020 at 11:49

  Ihana ja ajankohtainen postaus ja ajankohtainen aina, mutta nyt erityisesti on hyvä vahvistaa kiitollisuuden tunteita. Omalla kohdalla luulen, että käyn kiitollisuuden tunteita mantrana läpi pitkin päivää taustalla. Niin, että alitajunta toimii ja mieli keskittyy näkemään pienissä asioissa kaiken hyvän. Nyt esim. juon Pumpkin Spice Lattea ja olen kiitollinen siitä, eilisestä videopuhelusta ystävien kanssa, hyvän tuoksuisesta pyykistä, koiralenkistä, ihan kaikesta.

  Toki oma mieli toimii koko ajan valitettavasti myös toisinpäin eli näen aamulla väsyneen keski-ikäisen ja olen ihan voi yök. Näen koiran tiputtamat jatkuvat koirankarvat jne. Mutta päällimmäisenä on kuitenkin jonkinlainen balanssi. Heh toivottavasti ei kuulosta sekavalta, mutta eiköhän kaikilla naisilla vähän näin ainakin välillä.

  Sydämellistä loppuviikkoa Suvi ja tsemppiä kaiken keskellä ja vahvistetaan niitä pieniä positiivisia asioita, niitä on paljon. <3

  • Reply Suvi 3.4.2020 at 08:04

   Kuvasit, Tiia, ihanasti tuota, että käyt kiitollisuuden tunteita mantrana läpi pitkin päivää. Mikä voisi olla parempaa kuin se, että tiedostaa kiitollisuuden aiheita elämässään koko ajan? Jo kuten todettu, mitä enemmän niitä huomaa, sitä enemmän niitä ilmestyy.

   En usko sellaista ihmistä olevankaan, joka näkisi kaiken aina vain ihanana ja positiivisena. Ettei mikään koskaan ärsyttäisi tai harmittaisi. Jos joku väittäisi niin, epäilisin väitteen aitoutta ja rehellisyyttä. Se on se balanssi, josta sinäkin kirjoitit. Elämässä on sekä positiivisia että negatiivisia asioita. Itse päätämme, kummille annamme enemmän tilaa.

   Loppuun on vielä todettava, että tunnistan tuon tunteen, joka syntyy aamulla peiliin katsoessa. Välillä tuntuu, etten löydä poskiani kaikkien niiden silmäpussien alta! Toisinaan käännän pääni pois ja huokaisen, toisinaan päätän nähdä asian toiselta kannalta.

   Ihanaa viikonloppua, sinä upea, kaunis nainen <3

 • Reply tuulanneli 2.4.2020 at 20:19

  Kiitos tästä, aivan ihana ja inspiroiva postaus. Kiitollisuus on todella tärkeää juuri nyt tässä tilanteessa.
  Hyvä vinkki tuo mobiili appi. Täytyypä käydä kurkkaamassa se.
  Rauhallista viikonloppua sinulle 🙂

  • Reply Suvi 3.4.2020 at 08:07

   Kiitos, Tuula, ihanasta kommentistasi <3
   Mukava kuulla, että kirjoitukseni inspiroi ja sait siitä käytännön vinkin omaan arkeesi. Mainitsemani appi on tosi kiva! Olisi hauska myöhemmin kuulla, mitä sinä pidät siitä ja tuliko sen käyttämisestä sinulle tapa 🙂

   Kaunista viikonloppua myös sinulle!

  Vastaa