Yleinen

Pääsiäiskuvia mökiltä

12.4.2020

Pitkäperjantaiaamu aukesi niin aurinkoisena ja lämpimänä, ettei tarvinnut kauaa miettiä, mitä päivän ohjelma tulisi sisältämään. Pakkasimme koirat ja yhden päivän eväät autoon, ja suuntasimme mökille. (Haluan tässä kohtaa mainita, että mökkimme sijaitsee 40 minuutin ajomatkan päässä. Emme poikenneet matkalla mihinkään, vaan ajoimme kotoa suoraan mökille, ja illalla takaisin kotiin. Mökkinaapureita ei ole mailla, halmeilla.)

Koiristamme vanhempi tunnistaa kesäpaikkamme nimen. Se saa melkoisen hulluvillikohtauksen, kun siltä lähdön hetkellä kysytään, haluaako se tulla mukaan. Kun mökkitien loppupätkän lukuisat kuopat ja mutkat vihjaavat lähestyvästä määränpäästä, takapenkin suunnalta alkaa kuulua vieno vikinä.

Autosta ulos päästyään koirat säntäävät tarkastamaan tilukset. Kivileikkejä, keppien etsimistä, kahluureissuja ja paljon muuta, mitä koirat ulkona vapaana olleessan voivatkaan keksiä. Sisälle heitä ei saa kuin ruoka-aikaan. Kun rantamökin keittiössä alkaa tapahtua, koirat istahtavat terassille tuijottamaan ikkunoista sisälle: ”Eikö meitä päästetä sinne ikinä?!” Ja välittömästi ruuan valmistuttua parivaljakko siirtyy lasiovien luo odottamaan ulospääsyä. Tällä kertaa ei tarvinnut viettää sisällä aikaa ollenkaan, lounasmakkarat kun lämpenivät rantagrillissä.

Sillä välin, kun koirat touhusivat omissa puuhissaan, me ihmiset teimme muunlaisia pihahommia. Haravoitavaa riittää aina, kiitos vanhojen, suurten pihapuiden. Menneen talven myrskyt pudottivat puista tavallista suurempiakin oksia. Niiden raahaaminen mustikka- sun muiden varpujen keskeltä sahapukin luokse käy jo melkein kuntoilusta!

Mökkirantamme on muutaman joutsenen mielestä heidän valtakuntaansa, johan nuo rantahiekan jäljetkin sen todistavat. Yksi joutsenista pysyi rannan tuntumassa koko päivän, välillä se sai kavereitakin seurakseen. Pari kertaa se tokaisi pari valittua sähähdystä, kun joku meistä neljästä meni sen mielestä turhan lähelle.

Mereltä puhaltava tuuli on vielä sen verran kylmää, että suurin osa mökkipihan kevätkasveista ovat vasta noustamassa päätään. Muutama tuulensuojasta nauttiva krookuskaunotar sen sijaan kukki jo täyttä häkää. Tulppaanien lehdet olivat esillä, pionien alut samoin. Narsissit eivät puhjenneet kukkaan pääsiäiseksi, mutta eipä siihenkään enää kauaa mene, kiitos auringon ja tällä hetkellä säätilaa hallitsevan sateen.

Toivotan sinulle leppoisia pääsiäispäiviä!

You Might Also Like

4 Kommenttia

 • Reply Sari 12.4.2020 at 14:44

  Ihanan merihenkisiä mökkikuvia!

  • Reply Suvi 12.4.2020 at 16:40

   Kiitos, Sari!
   Kun aurinko paistaa ja taivas on sininen niin merikin näyttää jo ihan kesäiseltä.
   Mukavaa pääsiäistä sinulle!

 • Reply Tiia 12.4.2020 at 21:45

  Niin ihanat kuvat ja mahtavaa, kun pääsette mökille tuulettumaan. Sama täällä vaikka vielä en ole käynyt. Juu ja ei ole omaa paikkaa vaan mummin kesäpaikka Sipoossa ja miehen vanhempien Kirkkonummella. Pian pääsee sekä merenrannalle, että lammen äärelle jei.? Sydämellistä pääsiäistä ?

  • Reply Suvi 13.4.2020 at 08:49

   Ihanaa pääsiäistä myös sulle, Tiia <3
   Maidänkin kesäpaikka on mieheni perheen omistama. Parhaimmillaan meitä pyörii siellä iso lauma <3 Nämä puutarhapuuhat vaan ovat eniten meidän kahden juttu, muut eivät niistä juurikaan perusta.

  Vastaa