Yleinen

Puutarhatöitä helmikuussa

25.2.2020

Vaikka sitä lunta ja oikeaa talvea pitkään kaipasinkin, en kaipaa enää. Kevät saa puolestani tulla, toivotan hänet pitkän pimeän kauden jälkeen lämpimästi tervetulleeksi!

Otimme eilen iltapäivällä koirat mukaan autoon ja suuntasimme mökille. Ensisijainen syy pikaiselle mökkivisiitille oli myrskytuhojen tarkistus, mutta ei sekään haitannut, että aurinko paistoi kirkkaansiniseltä taivaalta.

Myrsky oli ollut meitä kohtaan varsin armollinen. Jos paria isoa männynoksaa, jotka nekin olivat tippuneet sopivasti keskelle nurmikenttää, ei oteta lukuun, mökkipiha rakennuksineen oli säästynyt vahingoilta. Vesi toki oli korkealla, rantasaunan edustalla oleva iso kivilaituri oli vielä kokonaan veden alla. Tätä tapahtuu toisinaan, ei ollut ensimmäinen kerta, eikä varmasti jää viimeiseksi.

Koska valoisaa aikaa riitti, päätimme aloittaa kevään puutarhahommat. Talon edessä olevan kiviterassin reunaa kiertävän kukkamaan siistiminen on keväisin melkoisen työn takana. Suuret pionit, iirikset ja muut kesän kaunottaret ovat kaikkea muuta lumen alta paljastuessaan. Tällaisen lumettoman talven jälkeen meitä odotti kuitenkin aivan toisenlainen siivousoperaatio. Enpä muista toista sellaista helmikuuta, jona olisin voinut haravoida katkottuja KUIVIA oksia ja lehtiä pois kukkamaalta! Nurmikenttä sen sijaan oli vielä niin märkä kaikkien sateiden jäljiltä, että sen haravoiminen saa vielä odottaa.

Mökillä huomaa aina pohtivansa siellä vallitsevaa olotilaa. Jos sitä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, olisi se rauha. Näin siitäkin huolimatta, että siellä puuhaillaan jotakin lähes koko ajan. Eikä rauha tarkoita pelkästään sitä, että saa olla kaupungin ja liikenteen aiheuttamilta meluilta suojassa. Se tarkoittaa vähintään yhtä paljon sisäistä tunnetilaa. Kaikki kiire ja arjen turhat hölynpölyt varisevat mökkitien varrelle.

Nyt en malta odottaa, että päästään taas mökille puuhastelemaan! Ja myös olemaan, varsinkin olemaan.

Aurinkoista hyvän mielen viikkoa sinulle!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Vastaa